Web Analytics Made Easy - Statcounter

وام / وام یکی از ترفندهای دنیای اقتصاد برای ایجاد آسایش در زندگی مردم است و امروزه یکی از راهکارهایی است که مردم از آن برای تأمین نقدینگی لازم برای کارهای مختلف خود استفاده می‌نمایند. وام بانکی مجموعه‌ای از وام‌ های قرض‌الحسنه و تسهیلات بانکی وسوسه‌برانگیز است. صاحبان مشاغل، زوج‌های جوان، کارآفرینان،‌ مسکن‌جویان و خلاصه هر کسی که قصد ایجاد تحولی در زمینه شغلی، زندگی و تحصیلی خود دارد؛ می‌تواند از وام بانکی به‌عنوان یک وجه کمکی بهره‌مند شود

بانک‌های دولتی در سال گذشته مکلف شدند تا وام‌های خرد (تاسقف ۱۰۰ میلیون تومان) را بدون دریافت ضامن پرداخت کنند که این موضوع در راستای دستور رئیس جمهوری به بانک‌های دولتی مبنی بر تسهیل پرداخت وام‌های خرد صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته، این طرح به این معنی نبود که هر فردی می‌توانست با مراجعه به بانک، وام بدون ضامن دریافت کند بلکه جامعه هدف طرح در مرحله اول، کارکنان، بازنشستگان و مستمری بگیران بخش‌های عمومی، دولتی و خصوصی دریافت کننده حقوق هستند.

ضوابط پرداخت تسهیلات به مشمولین طرح اینگونه است که برای کارکنان و بازنشستگان دستگاه‌های اجرایی دولتی، نهادهای عمومی غیر دولتی و سایر شرکت‌های معتبر بخش خصوصی، (صرفاً از همان شعبه بانکی که حقوق خود را دریافت می‌کنند)، تا سقف ۵۰ میلیون تومان، بدون ضامن با نامه کسر از حقوق و تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان، باز بدون نیاز به ارائه ضامن و با نامه کسر از حقوق به همراه اخذ چک یا سفته خواهد بود.

کارکنان سایر شرکت‌های بخش خصوصی از کارگاه‌ها، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کوچک گرفته تا متوسط نیز، چنانچه نزد بانک دریافت کننده حقوق خود، (به تشخیص بانک) دارای رتبه اعتباری A و B باشند، برای دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی نیاز به ضامن ندارند و با ارائه نامه کسر از حقوق، همراه اخذ سفته یا چک می توانند اقدام کنند. همین افراد برای گرفتن وام ۱۰۰ میلیون تومانی علاوه بر موارد فوق، باید یک نفر ضامن نیز ارائه کنند.

 البته، براساس اعلام وزارت اقتصاد چنانچه رتبه اعتباری افراد مذکور، بنا بر تشخیص بانک، برابر C ارزیابی شود، چه برای وام ۵۰ و چه ۱۰۰ میلیونی، باید یک نفر ضامن معتبر و نیز سفته یا چک، حسب مورد، به بانک ارائه کنند.

از سوی دیگر، در این زمینه مقرر شد که بانک مرکزی تا پایان سال گذشته نسبت به تدوین و ابلاغ بسته‌ای از تسهیلات خرد با تضامین سهل‌تر و با رتبه اعتباری مناسب اقدام کند که طبق آخرین آمار، بیش از  ۷۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده و بیش از ۲۵۵ هزار نفر این تسهیلات را دریافت کرده‌اند.

مشمولیت همه مردم برای وام بدون ضامن

در این بین، اینکه چه زمانی تمامی مشتریان بانک‌ها مشمول پرداخت وام بدون ضامن می‌شوند، مورد سوال است که توضیح وزیر اقتصاد به این سوال ایسنا درباره آخرین تصمیمات برای امکان سایر گروه‌های مردمی از استفاده کردن وام‌های خرد بدون ضامن حاکی از آن است که برای اضافه کردن سایر گروه‌ها نیاز به مصوبه جدیدی است.

خاندوزی همچنین بیان کرد که در راستای پرداخت وام بدون ضامن، تلاش وزارت اقتصاد این است که قدم اول محکم برداشته شود و پس از اجرای درست مرحله اول، تمام مردم شامل پرداخت وام خرد بدون ضامن شوند.

معاون خاندوزی: مردم می‌توانند با ضمانت‌های متنوعی وام خرد بگیرند

اما توضیح عباس حسینی، معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی خاندوزی به ایسنا نکته دیگری را در این زمینه اعلام می‌کند.

معاون وزیر اقتصاد درباره زمان مشمولیت تمامی افراد جامعه در دریافت وام بدون ضامن از طریق اعتبارسنجی، می‌گوید که طبق راهبردهای ابلاغی وزارت اقتصاد و بخشنامه بانک مرکزی، امکان دریافت تسهیلات تا سقف دویست میلیون تومان با تضامین مختلف فراهم شده است که این تضامین به شرح زیر است:

• اوراق تجاری از قبیل چک یا سفته مشتری؛

• اوراق بدهی اعم از اوراق پذیرفته‌شده در بازار سرمایه و غیر آن؛

• سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس ازجمله سهام عدالت؛

• واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس؛

• چک یا سفته توسط ضامن؛

• اموال عینی با ارزش عرفی از قبیل خودرو، مسکوکات یا مصنوعات طلا؛

• حساب یارانه اشخاص؛

• گواهی کسر از حقوق توسط مشتری یا ضامن؛

• ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر باشد؛

• در مناطق روستایی ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا مورد تأیید واقع گردد، ممهور به مهر شورای اسلامی روستا؛

• سیم‌کارت دائمی ثبت‌شده تحت مالکیت مشتری؛

این اظهارات در حالی است که براساس طرح «وام بدون ضامن»، باید شرایطی فراهم می‌شد تا به جز حقوق‌بگیران دولتی و خصوصی سایر مردم نیز با اعتبارسنجی و بدون اخذ ضامن، تسهیلات خرد دریافت کنند اما اینگونه که مسئولان وزارت اقتصاد می‌گویند، فعلا قرار نیست باقی مردم وام بدون ضامن بگیرند و آن‌ها برای دریافت وام‌های خرد با متنوع‌سازی ضمانت به همراه اعتبارسنجی مواجه هستند.

وام فوری ۵۰ میلیونی بانک سپه بدون سپرده

وام ۵۰ میلیون تومانی که برای تامین مالی افرادی که قصد خرید کالاهای بادوام دارند پیش‌بینی شده که توسط دو بانک عامل به متقاضیان ارائه می‌شود. مشتریان دو بانک ملت و سپه می‌توانند با توجه به شرایطی که برای این تسهیلات پیش‌بینی شده، دو وام فوری ۵۰ میلیون تومانی را از این دو بانک دریافت کنند.

تسهیلات فوری خرید کالاهای بادوام که توسط بانک‌های ملت و سپه به مشتریان ارائه می‌شود تحت عنوان طرح «شاپ کارت» در بانک ملت و همچنین «بهین کارت» در بانک سپه پیش‌بینی شده است.

متقاضیان می‌توانند به صورت فوری و در کمترین زمان ممکن تسهیلاتی ۵۰ میلیون تومانی را برای خرید کالاهای بادوام از این دو بانک عامل دریافت کنند. شرایط این دو تسهیلات تقریبا شبیه یکدیگر است اما در جزییات تفاوت هایی دارند که در ادامه به هریک از آنها اشاره می‌شود؛

«شاپ کارت» بانک ملت

تسهیلات فوری خرید کالاهای بادوام بانک ملت تحت عنوان طرح «شاپ کارت» شناخته می‌شود. متقاضیان این تسهیلات پیش از هر اقدامی باید در بانک ملت سپرده قرض الحسنه داشته باشند. مشتریانی که این حساب سپرده را در بانک ملت داشته باشند می‌توانند با معرفی ضامن رسمی معتبر به یکی از شعب بانک ملت اقدام به دریافت تسهیلات فوری ۵۰ میلیون تومانی کنند

حداقل نرخ سود این وام ۱۰ درصد و براساس مدت زمان بازپرداخت متغیر است؛ سقف مدت زمان پرداخت اقساط نیز ۳۶ ماه اعلام بوده اما متقاضیان می‌توانند در مدتی کوتاهتر اقدام به تسویه این تسهیلات کنند. در صورتی که بانک ملت حداکثر مبلغ وام را با نرخ سود ۱۵ درصد به متقاضیان بپردازد و مدت زمان بازپرداخت هم برای وی ۳۶ ماه تعیین شود، مبلغ اقساط یک میلیون و ۷۳۳ هزار و ۲۶۶ تومان خواهد بود.

کل سود این مبلغ تسهیلات ۱۲ میلیون و ۳۹۷ هزار و ۵۹۱ تومان و مجموع رقم وام و سود آن ۶۲ میلیون و ۹۲۷ هزار و ۵۹۱ تومان است

«بهین کارت» بانک سپه

تسهیلات فوری ۵۰ میلیونی خرید کالاهای بانک سپه تحت عنوان «بهین کارت» به مشتریان واجد شرایط ارائه می‌شود. مشتریان با دریافت این وام فقط امکان خرید از فروشگاه‌های طرف قرارداد بانک سپه را خواهند داشت. متقاضیان وام بهین کارت مانند طرح شاپ کارت بانک ملت باید صاحب حساب سپرده قرض الحسنه بانک سپه باشند و برای ضمانت نیز باید یک ضامن رسمی معتبر را به بانک عامل معرفی کنند.

حداکثر سود این وام ۱۸ درصد بوده و سقف مدت زمان برای بازپرداخت آن به ۳۶ ماه می‌رسد. میزان اقساط برای وام ۵۰ میلیون تومانی با نرخ سود و مدت زمان بازپرداخت مشخص شده، یک میلیون و ۸۰۷ هزار و ۶۲۰ تومان خواهد بود. کل سود این مقدار وام ۱۵ میلیون و ۷۴ هزار و ۳۱۲ تومان و مجموع رقم تسهیلات و سود آن، ۶۵ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۳۱۲ تومان است./ اقتصاد آنلاین

کدام بانک ها آنلاین وام می دهند؟

طبق بخشنامه بانک مرکزی بانک‌ها موظف شدند زیرساخت‌های لازم برای ارائه غیرحضوری و آنلاین خدمات بانکی شامل افتتاح حساب و دریافت تسهیلات را فراهم کنند.

بانک مرکزی با هدف کاهش مراجعه حضوری مردم به بانک‌ها ضوابط اجرایی دستورالعمل حدود و چگونگی ارائه خدمات پایه بانکی را به مدیران بانکی ابلاغ کرد. براساس این بخشنامه بانک‌ها موظف شده‌اند زیرساخت‌ها و ابزارهای لازم برای ارائه غیرحضوری خدمات بانکی شامل افتتاح حساب و دریافت تسهیلات را به‌صورت آنلاین فراهم سازند.

هرچند معدودی از بانک‌ها ازجمله بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و رسالت به افتتاح حساب، صدور کارت بانکی و پرداخت تسهیلات به‌صورت آنلاین و غیرحضوری اقدام می‌کنند ولی اکثر بانک‌ها همچنان مشتریان را مجبور می‌کنند نه‌تنها به شعب بانک مراجعه کنند بلکه از آنها می‌خواهند فرم‌های کاغذی را تکمیل کنند  و به همراه تصویر اسناد هویتی به شعبه ارائه دهند.

البته تعدادی از بانک‌ها ازجمله بانک ملی، بانک پارسیان و بانک رفاه هم امکان افتتاح حساب قرض‌الحسنه پس‌انداز را به‌صورت آنلاین ایجاد کرده و انتظار می‌رود در مسیر آنلاین‌شدن خدمات پایه بانکی، بانک‌های بزرگ دولتی و خصوصی پیشگام شوند تا مراجعه حضوری و ازدحام مشتریان در شعب به حداقل ممکن برسد. اقدامی که البته باعث کاهش هزینه اداری و مالی بانک‌ها می‌شود و هزینه تمام‌شده ارائه خدمات بانکی را پایین می‌آورد.

به گزارش همشهری، شورای‌عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم در اسفند پارسال مجوز ارائه خدمات غیرحضوری خدمات پایه بانک‌ها را صادر کرد و حالا کمیسیون مقررات و نظارت بانک مرکزی راهنمای دریافت خدمات پایه بانکی را در ۱۱اردیبهشت امسال نهایی و ابلاغ کرده است. دامنه دربرگیری دستور جدید بانک مرکزی شامل بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و همچنین شرکت‌های لیزینگ می‌شود اما صرافی‌ها و صندوق‌های قرض‌الحسنه دارای مجوز مجاز به ارائه خدمات پایه به مشتریان خود نیستند و بانک‌ها هم مکلفند از ارائه غیرحضوری خدمات پایه به ارباب‌رجوع محجور یا کمتر از ۱۸سال تمام و بدون حکم رشد از دادگاه صالحه، خودداری کنند. البته بانک مرکزی می‌گوید: حدود و نحوه ارائه غیرحضوری خدمات پایه با اشخاص خارجی مقیم ایران تابع ضابطه دیگری است.

احراز هویت آنلاین

با اجرای دستور جدید بانک مرکزی بانک‌ها باید پیش از ارائه غیرحضوری خدمات پایه به مشتریان اقدام به احراز هویت الکترونیک و اعمال رویه‌های شناسایی غیرحضوری با رویکرد ریسک‌محور کنند که این موضوع شامل حال متقاضیانی نمی‌شود که پیش‌تر در بانک شناسایی شده باشند. احراز آنلاین هویت مشتریان درخصوص اتباع ایرانی شامل نام، نام‌خانوادگی، تاریخ تولد، شماره ملی، نام پدر، شناسه(کد)پستی محل اقامت، شماره تلفن همراه می‌شود اما اتباع حقیقی خارجی باید اطلاعاتی چون نام، نام‌خانوادگی، نام پدر، نام جد، تاریخ تولد، تابعیت، کشور محل تولد، شماره اختصاصی، نوع مدرک شناسایی، شماره مدرک شناسایی، تاریخ صدور مدرک شناسایی، تاریخ انقضای مدرک شناسایی، وضعیت اقامت در ایران، تاریخ اتمام اجازه اقامت در ایران، شناسه(کد)پستی محل اقامت، تاریخ ورود به کشور و شماره تلفن همراه  را ارائه دهند.

بانک‌ها وظیفه دارند پس از دریافت اطلاعات هویتی متقاضی، آنها را به‌طور کامل برای او به نمایش گذارند و سپس به‌منظور حصول اطمینان از صحت اطلاعات مبادله شده، به‌صورت غیرحضوری از متقاضی تأییدیه دریافت و قبل از بررسی انطباق ویژگی‌های هویتی متقاضی با استفاده از عوامل اثبات هویت، به راستی‌آزمایی اطلاعات هویتی از طریق سامانه‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی مربوط اقدام کند. راستی‌آزمایی اطلاعات هویتی افراد ایرانی از طریق پایگاه اطلاعات هویتی سازمان ثبت احوال و اتباع خارجی از طریق پایگاه اطلاعات هویتی وزارت اطلاعات صورت می‌گیرد.

البته احراز هویت از ۲طریق صورت می‌گیرد، یکی دریافت و استخراج اطلاعات هویتی الکترونیک ذخیره شده در کارت هوشمند ملی متقاضی از قبیل تصویر چهره او صادر شده در سازمان ثبت احوال کشور و اعتبارسنجی آن از طریق استعلام از سازمان ثبت احوال و دیگری احراز هویت از طریق دریافت ویدئو از چهره متقاضی و اصالت سنجی انطباق کامل تصویر چهره با تصویر ثبت شده متقاضی در سامانه ثبت احوال کشور.

همچنین بانک‌ها باید سازوکاری را پیش‌بینی کنند که پردازش تصاویر مبتنی بر هوش مصنوعی در فرایند احراز هویت الکترونیک از طریق شناسه ویدئویی و اصالت‌سنجی تصویر ویدئویی چهره متقاضی امکان تشخیص زنده و واقعی بودن چهره و هرگونه دست‌کاری غیرمجاز در تصاویر را فراهم کند.

کدام خدمات بانکی آنلاین می‌شود؟

به گزارش همشهری، بانک مرکزی اعلام کرده بانک‌ها می‌توانند خدمات پایه بانکی شامل افتتاح انواع حساب‌های بانکی ریالی غیر از حساب سپرده قرض‌الحسنه جاری، اعطای هرگونه ابزار پذیرش، اعطای انواع ابزارهای پرداخت، اجاره صندوق امانات، اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه و نیز اعطای تسهیلات با موضوعات غیرتجاری به اشخاص حقیقی در زمینه‌هایی نظیر ساخت، خرید یا تعمیر مسکن یا خرید کالاهای ضروری نظیر خودرو و همچنین صدور ضمانتنامه برای اهداف غیرتجاری را به‌صورت آنلاین ارائه دهند. مؤسسات اعتباری تنها اجازه افتتاح حساب سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز ریالی برای اعضا و اعطای وام قرض‌الحسنه ریالی به اعضا به‌صورت آنلاین را دارند. شرکت‌های لیزینگ هم می‌توانند تسهیلات به افراد حقیقی را به‌صورت غیرحضوری انجام دهند.

آنلاین وام بگیرید

بانک مرکزی تأکید کرده در ارائه خدماتی که مستلزم عقد قرارداد یا پذیرش رسمی شرایط مجاز استفاده از آنها توسط مشتری باشد، بانک باید پیش از اخذ تأییدیه از مشتری پیش‌نویس قرارداد و شرایط آن را به مشتری به‌صورت الکترونیک نمایش دهد به‌گونه‌ای که مشتری به‌صورت شفاف و کاملا آگاهانه قرارداد الکترونیک را تأیید کند. افزون بر این، بانک‌ها باید پیش از ارائه خدماتی که فهرست آن را بانک مرکزی اعلام خواهد کرد، اعتبار شناسه شهاب مشتری را از سامانه نهاب استعلام کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: وام بدون ضامن وام ۲۰۰ میلیونی وام ٢٠٠ میلیونی بدون ضامن ارائه غیرحضوری خدمات خرید کالاهای بادوام غیرحضوری خدمات پایه سپرده قرض الحسنه خدمات پایه بانکی ۵۰ میلیون تومانی ۵۰ میلیون تومان خدمات پایه بانک دریافت تسهیلات فوری ۵۰ میلیون صورت آنلاین اطلاعات هویتی خدمات پایه وام بدون ضامن تسهیلات فوری وزارت اقتصاد مدرک شناسایی ارائه خدمات خدمات بانکی دریافت کنند افتتاح حساب کسر از حقوق وام های خرد ۱۰۰ میلیون بانک مرکزی پرداخت وام حساب سپرده احراز هویت ثبت احوال مدت زمان شاپ کارت پیش بینی بانک سپه بانک ملت دو بانک شرکت ها یک نفر وام ۵۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۲۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهنمای کامل دریافت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳+ فیلم

تین نیوز

به دلیل افزایش نرخ تورم در کشور و نوسانات ارزهایی مانند دلار و یورو و همچنین افزایش هزینه سفرهای  خارجی، بسیاری از افراد به دنبال راه هایی برای دریافت ارز مسافرتی هستند. اما ارز مسافرتی چیست و چگونه قابل تهیه است؟ ارز مسافرتی چه تفاوتی با ارز آزاد بازار دارد؟ آیا امکان دریافت این ارز به صورت متوالی در یک سال وجود دارد؟ آیا ارز مسافرتی تنها به کشورهای زیارتی اختصاص دارد؟ چه افرادی می توانند ارز مسافرتی دریافت کنند؟ اگر شما هم قصد دارید با نرخ کمتری ارز مورد نیاز خود برای سفرتان را تهیه کنید و به دنبال پاسخ دقیقی برای این سوال ها هستید، در این راهنما از همراه ما باشید. 

  ارز مسافرتی چیست و نحوه دریافت آن به چه صورت است؟ 

به گزارش تین نیوز به نقل از الی گشت، اگر شما هم جزو افرادی هستید که هر ساله مسافرت های خارجی زیادی می روید، می توانید ارز مسافرتی را با قیمتی پایین تر از بازار تهیه کنید. بانک مرکزی کشور هر سالانه و فقط یک بار مقدار مشخصی از ارز دولتی را با قیمتی بسیار پایین تر به نسبت بازار آزاد به مسافران می دهد. مقدار ارزی که ارائه می شود، معمولاً باتوجه به فاکتور هایی مانند نوع سفر (هوایی، دریایی، زمینی) متفاوت خواهد بود و با شرایط خاصی به متقاضیان ارائه می شود. در واقع می توان گفت اصلی ترین مدرکی که مسافران برای دریافت ارز باید به صرافی ارائه دهند، بلیط هواپیما و پاسپورت است. همچنین باتوجه به آخرین تغییرات قانون ارائه ارز مسافرتی ۱۴۰۳، سن قانونی برای دریافت ارز مسافرتی نیز کاهش یافته است. تا قبل از این قانون، متقاضیان برای دریافت ارز می بایست حداقل ۱۸ سال سن داشتند، درحالی که امسال شرایط سنی پنج سال کاهش یافته است.  

  قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۳ چقدر است؟

در چند سال گذشته افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را داشتند، بدون درنظرگرفتن مقصد مسافرتی،  ۲۲۰۰ یورو به عنوان ارز مسافرتی به آن ها ارائه می شد. اما امروزه با افزایش قابل توجه نرخ ارز، میزان ارز مسافرتی کاهش یافته است. قیمت ارز مسافرتی به شرح زیر است.

ارز مسافرتی ارائه شده در سفرهای هوایی به کشورهایی که نیازمند اخذ ویزا هستند حدود ۵۰۰ یورو است. ارز مسافرتی ارائه شده در سفرهای هوایی به کشورهایی که به اخذ ویزا نیاز ندارند، حدود ۵۰۰ یورو است. ارز مسافرتی ارائه شده در سفرهای زمینی، ریلی و دریایی حدود ۳۰۰ یورو است.

به طورکلی می توان گفت معیار ارائه ارز مسافرتی به متقاضیان، به شیوه سفر آن ها به صورت زمینی، ریلی و هوایی بستگی دارد و در واقع هیچ فرقی نمی کند که به کجا سفر کنید. البته سفر به کشورهایی که نیازمند اخذ ویزا هستند نیز در تعیین میزان ارز مسافرتی ارائه شده نقش دارد. توجه داشته باشید که بانک مرکزی میزان دریافت ارز مسافرتی را به یورو اعلام می کند اما متقاضیان می توانند آن را به صورت دلار و یا پوند انگلیس نیز دریافت کنند. 

قیمت ارز مسافرتی و آزاد چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟

احتمالاً می دانید که تفاوت اصلی ارز مسافرتی و آزاد در قیمت آن است و ارز مسافرتی قیمت بسیار پایین تری نسبت به خرید ارز از بازار آزاد دارد. بنابراین، دریافت ارز مسافرتی هزینه های سفر شما را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. اگر شما هم به دنبال اطلاع دقیق از اختلاف قیمتی ارز آزاد و مسافرتی هستید، بهتر است بدانید که نمی توان قیمت دقیقی برای خریدوفروش ارز تعیین کرد که این به دلیل نوسانات قیمت ارز و نرخ تورم است. بنابراین متقاضیان باتوجه به تاریخ خرید ارز می توانند فاصله قیمتی ارز مسافرتی و آزاد را محاسبه کنند.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با نرخ ارز مسافرتی، می توانید به وب سایت ملی صرافی ایران به آدرس mex.co.ir مراجعه کرده و جدول قیمت ارز دولتی و آزاد را مشاهده نمایید. مراجعه به وب سایت صرافی های آنلاین نیز به شما کمک می کند که قیمت روزانه ارزهای رایج را مشاهده کنید. در واقع هدف اصلی از دریافت ارز مسافرتی، کاهش بخشی از هزینه های سفر شماست.

مدارک موردنیاز برای دریافت ارز مسافرتی عبارت اند از: تکمیل فرم درخواست ارز مسافرتی در بانک یا به صورت آنلاین و افتتاح یک حساب ارزی  اصل پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار کپی و اصل شناسنامه یا کارت ملی ارائه بلیط هواپیمای سفر با مهر تأیید آژانس  مبلغ ریالی قیمت روز ارز مسافرتی با کارمزد بانک و ارائه تحویل رسید آن ارائه رسید واریز مبلغ عوارض خروج از کشور ارائه مدارک شناسایی و حضور متقاضی در فرودگاه و دریافت ارز مسافرتی ارز مسافرتی به چه کسانی تعلق نمی گیرد؟ 

بیشتر متقاضیان امکان دریافت ارز مسافرتی را دارند، اما بااین حال ارز مسافرتی به سه گروه افراد زیر ارائه نمی شود:

افرادی که کمتر از ۱۲ سال سن دارند. ایرانیانی که مقیم کشورهای خارجی هستند. افرادی که در طول یک سال گذشته ارز مسافرتی دریافت کرده اند و هنوز ۳۶۵ روز از زمان دریافت ارز مسافرتی آن ها نگذشته است. ارز مسافرتی در کدام بانک ها قابل دریافت است؟

آخرین گزارشاتی که دررابطه با دریافت ارز مسافرتی مطرح شده است بیان می کند که برای دریافت ارزمسافرتی باید به بانک های منتخب از سوی بانک مرکزی مراجعه نمایید که شامل بانک ملی، بانک ملت، تجارت، سامان و پارسیان می شود. پروسه دریافت ارز در بانک های ذکر شده تفاوتی با یکدیگر ندارد و شما در تمامی شعب این بانک ها می توانید برای اخذ ارز مسافرتی درخواست دهید، اما بااین حال باید توجه داشته باشید که حداقل  ۱۰ روز قبل از سفر خود به بانک های نام برده شده مراجعه نمایید. باوجوداینکه پروسه دریافت ارز مسافرتی در این بانک ها یکسان است، اما قوانین متفاوتی برای تخصیص ارز دارند. پس بهتر است در زمان مناسب برای دریافت این نوع ارز اقدام کنید. همچنین اگر قصد سفر به مقاصد مذهبی مانند کربلا یا نجف را دارید نیز، باید برای دریافت ارزمسافرتی از طریق بانک تجارت و پارسیان اقدام کنید.

سامانه درخواست ارز مسافرتی 

اگر شما هم قصد دارید برای ارزمسافرتی درخواست دهید، باید وارد سامانه بازار متشکل ارزی شوید تا بتوانید ارز دولتی را با نرخ کمتری از بازار آزاد بخرید. تا قبل از راه اندازی این سامانه، متقاضیان برای دریافت ارز مسافرتی باید به صورت حضوری اقدام می کردند و دلالان ارز نیز در همین حین کارت ملی افراد دیگر را اجاره کرده و سهمیه ارز مسافرتی آنان را دریافت می کردند. ازاین رو، دولت برای جلوگیری از این کار، سامانه مخصوصی را برای ارائه ارز دولتی راه اندازی کرد. اما نحوه درخواست ارز مسافرتی از سامانه به چه صورت است؟ پس از واردشدن به این وب سایت، باید مراحل زیر را طی کنید:

وارد سامانه شده و کدملی و شماره تلفن خود را وارد کنید. کد تاییدی که برایتان ارسال می شود را در فیلد خواسته شده وارد کنید. مشخصات هویتی خود را تکمیل کنید. صرافی موردنظر خود را از لیست صرافی های ارائه شده انتخاب کنید. پس از انتخاب صرافی، درخواست و مدارک شما مورد بررسی قرار می گیرد و پس از تأیید اطلاعات، تاریخ و ساعت مراجعه به صرافی برای دریافت ارز به شما از طریق پیامک اطلاع داده می شود. دریافت ارزمسافرتی در فرودگاه به چه صورت است؟

امکان دریافت ارزمسافرتی در فرودگاه نیز وجود دارد، اما توجه داشته باشید که قبل از دریافت ارز از عابربانک مخصوص، باید مراحل اولیه را طی کرده باشید. ارز مسافرتی در فرودگاه تفاوتی با نرخ ارز تعیین شده در صرافی نداشته و شما می توانید از نمایندگان بانک ها، ارز موردنیاز خود را دریافت کنید. بااین حال اگر می خواهید پیش از سفر و در فرودگاه یورو یا دلار تحویل بگیرید، باید به روش زیر عمل کنید:

چندین روز قبل از تاریخ  سفر خود به شعب بانک های ذکر شده برای دریافت حواله ارزی مراجعه نمایید. در روز سفر، پس از دریافت کارت پرواز خود در فرودگاه می توانید ارز را به صورت دلار یا یورو تحویل بگیرید.  در گیت خروجی فرودگاه، دستگاه های خودپرداز بانک ملی و بانک ملت قرار دارد که می توانید اسکناس های یورو و دلار را از این خودپردازها دریافت کنید. اگر دریافت حواله از بانک را فراموش کنید، نمی توانید ارزمسافرتی را از فرودگاه دریافت کنید و باید به صورت مجدد به بانک مراجعه نمایید. دریافت ارزمسافرتی با اپلیکیشن بله به چه صورت است؟ 

اگر جزو کاربران اپلیکیشن ایرانی بله هستید، احتمالاً می دانید که امکان دریافت ارزمسافرتی با این برنامه وجود دارد. برای درخواست ارز مسافرتی از طریق این اپلیکیشن، باید وارد منوی «بانک من» شده و سپس روی گزینه «ارزمسافرتی» کلیک نمایید. در مرحله بعدی باید  مشخصات هویتی خود را در فرم خواسته شده تکمیل کرده و سپس تعهدنامه را تأیید نمایید. در مرحله بعدی باید اطلاعات پرواز و فرودگاه و همچنین کشور مقصد و نوع و مقدار ارز دریافتی را وارد کنید تا با پرداخت هزینه موردنیاز، شناسه فروش ۱۵ رقمی به شما ارائه شود. شما می توانید در فرودگاه شناسه ارسال شده را به مسئولین بدهید و ارز خود را تحویل بگیرید. درصورتی که ارزمسافرتی را دریافت نکرده باشید و یا سفر خود را به هر دلیلی لغو کنید، فقط ده روز مهلت دارید که پول خود را پس بگیرید.  

میزان ارز مسافرتی که می توان از کشور خارج کرد چقدر است؟

باتوجه به قوانینی که در زمینه دریافت ارزمسافرتی تصویب شده است، محدودیت هایی برای ورود و خروج ارز توسط مسافران وجود دارد. اگر متقاضی بخواهد مقدار بیشتری از حد تعیین شده ارز از کشور خارج کند، باید این موضوع را با گمرک هماهنگ نماید. البته به هنگام سفر به کشورهای خارجی باید به قوانین آن کشورها نیز توجه داشت. به عنوان مثال، کشور ترکیه محدودیتی برای ورود ارز ندارد اما بااین حال سایر کشورهای اروپایی حداکثر ارز ورودی توسط مسافر را ده هزار یورو گزارش کرده اند. طبق مصوبات بانک مرکزی در زمینه میزان خروج ارز از کشور، هر مسافر می تواند حداکثر پنج هزار یورو به صورت هوایی و حداکثر دو هزار یورو به صورت ریلی یا دریایی از کشور خارج کند. همچنین اگر فردی قصد واردکردن ارز به کشور را داشته باشد، مبلغ مجاز ده هزار یورو خواهد بود.

نکات مهم

از جمله نکات خیلی مهم دریافت ارز این است که میزان ارز دریافتی برای سفرهای هوایی بیش از سفرهای دریایی و زمینی است که البته با توجه به هزینه های بلیط هواپیما، این موضوع طبیعی است. مورد دیگری که باید به آن دقت کنید این است که نمی توانید در یک سال بیش از یک بار درخواست دریافت ارز داشته باشید.

هنگام درخواست برای دریافت ارز سال ۱۴۰۲، به این نکته توجه کنید که حتما باید حداقل هفت روز تا زمان مسافرت درج شده در بلیط شما فاصله باشد، در غیر این صورت نخواهید توانست ارز مسافری مورد نظر خود را به موقع دریافت کنید.

سخن پایانی

دریافت ارزمسافرتی یکی از راه هایی است که می تواند هزینه های سفر خارجی شما را تا حدودی کاهش دهد. به دلیل نوسانات شدید ارز، دولت در سال های اخیر سهمیه ای را برای مسافران خارجی در نظر گرفته است. متقاضیان باتوجه به شرایط سفر خود، می توانند مقدار مشخصی از ارزهای رایج مانند دلار یا یورو را با قیمت بسیار کمتری نسبت به بازار آزاد دریافت کنند. اگر شما هم قصد سفر به خارج از کشور را دارید، می توانید به صورت آنلاین و یا با مراجعه به بانک های ارزی منتخب، برای دریافت ارزمسافرتی اقدام کنید. 

ویدیو ازدریافت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • راهنمای کامل دریافت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳+ فیلم
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • بهترین وام خرد سال ۱۴۰۳: راهنمای کامل دریافت وام برای مردم عادی
  • تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • یارانه بگیران بخوانند؛ منتظر واریز یارانه بهاری باشید